Kereszteződések 3

Kultúrpalota
2019.08.20 - 2019.08.20
A Maros Megyei Múzeum harmadik alkalommal szervezi meg a Kereszteződések című kiállítást, a Vásárhelyi Forgatag keretében, melynek célja a fiatal művészek támogatása.

KERESZTEZŐDÉSEK 3:
• 2 város 3 kiállítótere (Marosvásárhely és Bukarest)
• 6 díj
• promoválás az Artmark Galéria kortárs művészet aukcióin
• szállás és étkezés biztosítása Marosvásárhelyen 3 napra a résztvevő művészeknek >>> fesztivál – zene/ vers/ film/ beszélgetések stb.
A tárlat két város három kiállító helyiségében lesz bemutatva, így Marosvásárhelyen az Art Nouveau Galériában és a Kultúrpalotában, majd az alkotások egy része Bukarestben a Balassi Intézet székhelyén kerül kiállításra, a NAG2019 keretében.
Fontosnak tartjuk a fiatal művészek támogatását, promoválását, ezért az idei évben is sikerült megnyerni partnernek a bukaresti Artmark Galériát. A galéria vállalja, hogy 2–3 fiatal művésztől több, általa kiválasztott munkát fog szerepeltetni a kortárs művészet aukcióin.
A tárlat tematikai és technikai sokszínűsége a vállalt célokhoz tartozik, hiszen a sokféle művészi látásmód kibontakoztatása elengedhetetlenül szükséges a kortárs művészet irányzatainak ábrázolásához.
Az idei kiállítás a kiválasztott munkák összegyűjtése és bemutatása mellett az alkotóik találkozását is javasolja és támogatja, a kortárs művészet megerősítése érdekében.

A KERESZTEZŐDÉSEK KIÁLLÍTÁS MEGHÍVÓJA ÉS SZABÁLYZATA
Helyszín és időpont:
- Romániai Képzőművészek Szövetsége (UAPR), Art Nouveau Galéria, Marosvásárhely
- Művészeti Múzeum, Kultúrpalota, Marosvásárhely
2019. augusztus 20. – szeptember 6.
- Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet
(következik az időpont meghatározása)
Szervezők: Maros Megyei Múzeum, Vásárhelyi Forgatag, Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet
Partnerek: Maros Megyei Tanács, Romániai Képzőművészek Szövetsége Maros megyei fiókja, Artmark Galéria.
Részvételi feltételek:
- a pályázók életkora: 20–40 év;
- szakirányú egyetemi végzettség a vizuális művészetek területén (képzőművészeti egyetemek jelenlegi diákjai is pályázhatnak);
A jelentkezők szabadon kezelhetik a kiállítás témáját, amelyet a Kereszteződések cím foglal össze. Elfogadunk különböző technikákkal készített munkákat, így festményt, grafikát, kisplasztikát, kollázst, kerámiát, installációt, videót stb.

Jelentkezni kizárólag online lehet 2019. augusztus 2-ig. A jelentkezőknek a confluenceexhibition@gmail.com címre a következőket kell beküldeniük:
- minimum 3 és maximum 5 darab jpg. formátumú, minimum 2 megapixeles felbontású fényképet a munkákról, amelyekkel a művész be akar nevezni a kiállításra, illetve 2–3 videót azok, akik ezt a megjelenítési módot választják. A videó hossza nem haladhatja meg a 10 percet. Benevezéskor mellékelni kell a szerző nevét, a munka címét, méretét és technikáját, illetve a készítési évszámát. Kérjük, a fényképeket kizárólag csatolmányként küldeni.
- életrajz, tartalmaznia kell a születés idejét és helyét, tanulmányokat, eddigi kiállításokon való részvételt, elérhetőségi lehetőségeket, valamint a honlapot vagy blogot, ahol elérhetők a munkák, amennyiben a pályázó rendelkezik ilyen internetes felülettel.

Egyéb megjegyzések:
A hiányos pályázatokat a szervezők nem veszik figyelembe.
A résztvevőknek maguknak kell biztosítaniuk munkáik szállítását.
A kiállítás teljes időtartama alatt a szervezők rendelkezésére kell bocsátaniuk a kiállításra beválogatott munkáikat.
A szervezőknek jogában áll reprodukciókat használni a kiállított munkákról azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a kiállítást, ezért a szerzőket nem illeti meg semmilyen anyagi javadalmazás.
Minden résztvevő kap egy példányt a kiállítási katalógusból.
A válogatás nyomán a szervezők 2019. augusztus 6-án teszik közzé a kiállításra beválogatott művészek nevét a forgatag.ro oldalon.
 
A későbbiekben tájékoztatjuk az érintetteket az esemény további részleteiről.
 
Várjuk a jelentkezéseket 2019. augusztus 2-ig!

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy tájékoztatni tudjunk legfrissebb eseményeinkről, kiállításainkról!

2020 Maros Megyei Múzeum