Természettudományi Múzeum

A Természettudományi Múzeum az épület restaurálási és belső felújítási munkálatai miatt zárva tart. Megértésüket köszönjük!

„A Marosvásárhelyi Természettudományi Múzeum épületfelújítási munkálata”
(2014-2020-as Regionális Operativ Program – 5.1. Beruházás - A természeti és kulturális örökség konzerválása, védelme, támogatása és fejlesztése).
 
A természettudományi múzeumban a látogató ízelítőt kaphat gazdag és színes gyűjteményünk legszebb példányaiból. Kiállításunkban régiónk növény- és állatvilágát rekonstruáljuk, ásványaink pedig távolabbi vidékről, a Nagybánya környéki hegyvidékről származnak.
Intézményünk állandó szereplője a vidék kulturális rendezvényeinek, színes múzeumpedagógiai kínálatával a város és környék oktatási intézményeinek folytonos partnere. Kutatási eredményeinket hazai és nemzetközi szakmai összejöveteleken és tudományos folyóiratokban is közöljük.
 

A Székelyföldi Iparmúzeum épülete

A Természettudományi múzeum az egykori Hajós közben 1890 - 1893 között épített Székelyföldi Iparmúzeum épületét örökölte meg. Tervezője Kiss István építész volt (több budapesti és vidéki középület tervezője), az építkezési munkálatokat a marosvásárhelyi Soós Pál építőmester irányította.  Az Iparmúzeum székhelyéül szolgáló, a kései historizmus és eklektika jegyében fogant, az antik világ és a reneszánsz korának építészeti formáit idéző homlokzatokkal rendelkező épület oromzatát Róna József szimbólumokban gazdag szoborcsoportja díszíti. A lépcsőház festett ablakai Forgó István budapesti üvegfestő műhelyéből származnak.
 
Nyitvatartás
Kedd – Péntek: 9.00 – 16.00
Szombat: 9.00 – 14.00
Vasárnap: 9.00 – 13.00
Hétfőn zárva.
Hivatalos állami ünnepnapokon zárva.
 
Belépőjegy
Felnőtt, teljes árú jegy: 12 lej
Diák-, egyetemista jegy: 3 lej
Nyugdíjas jegy: 6 lej
A fogyatékkal élőknek a belépés ingyenes.
 
Cím
Horea u. 24.
540036 Marosvásárhely
+40 (0)365-430.390

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy tájékoztatni tudjunk legfrissebb eseményeinkről, kiállításainkról!

2021 Maros Megyei Múzeum